top of page

 TANKENS ANATOMI 

Mennesket har altid interesseret sig for, hvordan vores hjerne udfører sine fantastiske intellektuelle og kreative bedrifter, men først i de senere år har vi faktisk kunnet iagttage den i arbejde. 'Tankens anatomi' er en slags situationsrapport fra det netværk af forskningsmiljøer, der i dag samarbejder omkring de moderne billedscanningsmetoder.

I den videnskabelige hverdag forskes der i den normale, levende hjerne for bedre at kunne forstå dens udvikling fra foster til alderdommen, og for at kunne sætte ind over for hjernens sygdomme: Altzheimer, demens, blodpropper, sklerose etc. Det er videnskabens praksis og dynamik, der undersøges i filmen, og - oftere end der gives svar - stilles der i de mange diskussioner forskerne imellem store spørgsmål til emner som sansning, erindring, den frie vilje, selverkendelse, drømme og ubevidste fænomener.

 

Premiere: 1997 (Danmark)

Varighed: 88 minutter

Genre: Dokumentar

Sprog: Dansk

 

Instruktør: Dola Bonfils

Manuskript: Dola Bonfils

Fotograf: Björn Blixt

Klip: Niels Pagh Andersen
Lyd Design: Henrik Garnov

Komponist: Thomas Clausen

Producent: Lise Lense-Møller

Produktionsland: Danmark

Produktionsselskab: Magic Hour Films

Koproducent: Det Danske Filminstitut og DR

Produceret med støtte fra: Det Danske Filminstitut, DR, Forsikringsselskaberne, Gangsted Fondet, Ib Henriksens Fond, Socialministeriet samt Sygekassernes Helsefond.

 

bottom of page