top of page

 SEA OF SORROW - SEA OF HOPE 

Manal lever i Syrian med sine tre børn. Deres dagligdag i Syrien bliver afbrudt på voldsom vis, da ISIS begynder at sende hende dødstrusler, der tvinger Manal til at flygte fra landet. Hun må efterlade sine tre børn i Syrien, med håbet om at de kan genforenes, når hun er nået sikkert til Europa. Efter 10 lange måneder i Danmark, erfarer hun dog, at hun ikke kan ansøge om familiesammenføring de næste tre år.

 

Manal beslutter sig for at ville redde hendes børn, der nu også er begyndt at få dødstrusler tilbage i Syrien. Med hjælp fra en smugler, begynder nu børnenes lange rejse fra Syrien til Danmark. På deres rejse opdaterer de hele tiden Manal omkring, hvor de er og hvordan de har det. Det samme gør de den dag, de går om bord på en lille båd, der skal sejle dem fra Tyrkiet til Grækenland. Herfra forsvinder kontakten mellem Manal og hendes børn fuldstændigt, og hun erfarer efter noget tid, at deres båd er kæntret - og at hendes børn måske er døde. Røde Kors sender hende efterfølgende billeder af druknede børn fra ulykken, så hun kan identificere om hendes børn er i blandt de døde fra ulykken.

 

Efter 9 ubegribeligt lange dage, finder Manal dog ud af, at børnene er i live og i et tyrkisk fængsel. Hun har intet andet valg end at arrangere endnu et livsfarligt forsøg på at krydse havet - og endnu en ulovlig rejse mod Danmark begynder for børnene. Efter et helt år adskilt fra hinanden, bliver familien genforenet i Danmark.

De nuværende regulativer indenfor flygtningeområdet tilføjer traumer og ubegribelige tragedier til flygtningefamilier, der er tvunget til at forlade deres hjem. Simplere asyl- og familiesammenføringsregler kunne bidrage med alternativer til illegal trafficking af flygtninge fra verdens krigszoner.

 

Premiere: 19th of June 2018 (Denmark)

Varighed: 28 minutes

Genre: Kort documentary

Sprog: Arabisk, english og dansk

 

Instruktør Estephan Wagner and Marianne Hougen-Moraga

Fotograf: Estephan Wagner and Simon Plum

Klip: Estephan Wagner

Lyd Design: Henrik ’Gugge’ Garnov

Komponist: Roger Goula

Producent: Lise Lense-Møller

Produktionsland Danmark

Produktionsselskab: Magic Hour Films

Produceret for og med støtte fra UNCHR

bottom of page