top of page

 MIT AFGHANISTAN - LIVET I DEN FORBUDTE ZONE 

Nagieb Khaja er dansk journalist med afghanske rødder. Han mener, at Vesten træffer beslutninger om Afghanistan baseret på dyb uvidenhed om landet og dets indbyggere. Nagieb er en mand med en mission. For nogle år siden rejste han selv ind i den forbudte zone for at nuancere det forsimplede mediebillede af landet, men han endte som fange hos Taliban, og undslap kun lige med livet i behold. På næste rejse medbragte Nagieb 30 mobilkameraer og bad civile afghanere filme sig selv. For første gang bliver vi nu budt indenfor i den forbudte zone. Vi ser det liv, der leves der, med glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt det, der er forbundet med at leve i krigens skygge - hvad enten man er teenager med drømme for fremtiden, er aktiv i kampen mod korruption i lokalsamfundet, eller familieoverhoved med ansvar for alles overlevelse.

 

Premiere: 2013 (Danmark)

Varighed: 88 minutter

Genre: Dokumentar

Sprog Dansk, Dari, Engelsk og Pashto

 

Instruktør: Nagieb Khaja

Manuskript: Nagieb Khaja

Fotograf: Henrik Bohn Ipsen, Abdul Mohammed, Haji Sahib og Juma Gul

Klip: Anders Villadsen

Lyd Design: Niels Arild

Komponist: Stein Berge Svendsen

Producenter: Lise Lense-Møller og Henrik Grunnet

Produktionslande: Danmark og Afghanistan

Produktionsselskaber: Magic Hour Films og Grunnet Film

Koproducent: Piraya Film

Produceret med støtte fra: Det Danske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, Fritt Ord, Norsk FilmInstitutt, Nordvision, DR, SVT, NRK, YLE TV1, ERT-1 samt HRT.

 

Filmen blev nomineret til Brussels One World International Human Rights Festival 2013 Best Documentary Award samt modtog en Special Mention ved Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2013.

 

bottom of page