top of page

 EN PRÆSIDENT VENDER TILBAGE - EFTER KUPPET I MADAGASKAR 

Madagaskars demokratisk valgte og populære præsident, Marc Ravalomanana, afsættes brutalt ved et militærkup i 2009 og tvinges i eksil i Sydafrika. Efter kuppet samler præsidenten et hold af rådgivere, der skal undersøge hvordan man bedst løser krisen i Madagaskar. Den afsatte præsident er fast besluttet på med fredelige midler at genvinde sit land og sit embede fra kupleder Rajoelina, en ung borgmester, der nu kontrollerer landet, mens store dele af befolkningen lever i fattigdom og sult.

Det viser sig imidlertid at være vanskeligt at løse krisen og få Madagaskar tilbage på sporet. Præsidenten beder det internationale samfund om hjælp til at forhandle en diplomatisk løsning, men befinder sig snart i et storpolitisk minefelt. Der er mange andre interesser i spil, end at få genindført demokrati i landet. Ikke mindst synes Frankrig, den tidligere kolonimagt, at støtte det nye kupregime for at beskytte egne økonomiske og politiske interesser.

Med unik adgang til præsidenten og hans fortrolige møder med sine rådgivere, samt adgang til de internationale topforhandlinger, giver 'En Præsident vender tilbage' en usædvanlig dyb og ufiltreret indsigt i den fem år lange kamp for at bringe Præsident Ravalomanana tilbage sit hjemland.

 

Premiere: 18. marts 2018 (Danmark)

Varighed: v1 79 minutter og v2 58 minutter

Genre: Politisk dokumentar, portræt

Sprog: Malagasy, fransk, engelsk og dansk

 

Instruktør Lotte Mik-Meyer

Fotograf: Lotte Mik-Meyer

Klip: Signe Rebekka Kaufmann and Stefan Sundlöf

Lyd Design: Bobby Salomon Hess and Gido Martis

Komponist: Halfdan E.

Producenter: Helle Ulsteen and Lise Lense-Møller

Produktionslande: Denmark, South Africa, Madagascar and France

Produktionsselskaber: Magic Hour Films, Kamoli Films og MikMeyer Film

Produceret med støtte fra: Det Danske Filminstitut, filmkonsulenterne Klara Grunning-Harris og Cecilia Lidin, og finanseret i samarbejde med DR, redaktør, Mette Hoffmann Meyer og CosmoTone

bottom of page