top of page

Premiere februar 2024 på Berlinale
- nu på festivaler verden over

AFTERWAR_poster_RGB_KEYART_compressed.tiff

Premiere: Februar 2024 internationalt, marts 2024 i Denmark

Genre: Hybridfilm

Instrueret af: Birgitte Stærmose

Produktionsselskab: Magic Hour Films (DK) i co-produktion med Vilda Bomben Film (SE), Kabineti Sh.p.k (KO) og BUFO (FI)

Med støtte fra Det Danske Filminstitut, Kosovo Cinematography Center, Svenska Filminstitutet, Finnish Film Foundation, AVEK, Fritt Ord Foundation.  

Produktionsland: Kosovo

 

Brændende bygninger i en tæt tåge, en livløs hest på en støvet landevej, mennesker på flugt gennem barske bjerglandskaber. ‘Afterwar’ åbner med grynede billeder fra Kosovo, 1999. Et dystert kapitel i Europas moderne historie er ved at rinde ud.

 

Efter krigen sælger børnene jordnødder og cigaretter på gader og barer i Pristina. Deres blikke brænder sig fast, og deres ord er konfronterende: ‘Den eneste grund, til at jeg taler til dig, er min sult! Jeg er så sulten, jeg kunne æde dine penge!’. I et cinematisk vidnesbyrd filmet over 15 år, bliver de voksne for øjnene af os. Fanget i limbo stirrer barnet fortsat på os bag det voksne blik, mens kampen for at overleve er blevet en kamp for en mulig fremtid. 

 

Skabt i et tæt kunstnerisk samarbejde med de hovedmedvirkende - Xhevahire, Gëzim, Shpresim og Besnik bevæger filmen sig mellem rå realisme, iscenesættelse og en eksistentiel refleksion over enhver krigs lange efterveer.

bottom of page